En clau local

Projecte comú de lectura dedicat a Roald Dahl

Roald_Dahl

Es tracta del PCL del proper curs 2017-18. Anirà adreçat a tots els nivells (des de l’escola bressol fins a secundària). El CRP facilitarà una maleta amb diferents materials sobre l’autor per treballar aquest autor.

Serà un projecte obert i, per tant, el professorat podrà triar qualsevol  novel.la o conte seus. També hi ha la voluntat d’obrir aquest PCL a diferents llengües (català, castellà, anglès, francès…)  i a tots els nivells educatius (des de l’escola bressol fins a l’ ESO).

Es podran treballar els següents temes: l’autoestima, relacions néts-padrins, bons. dolent, grans. petit, la màgia, els somnis…

Tots els centres interessats en participar en el projecte ho haureu de comunicar al CRP (crp-segarra@xtec.cat).

Així mateix, informem que el proper curs 2017-18 hem preparat un taller, dins del PFZ de la Segarra, per potenciar un punt de trobada literària entre les etapes d’educació obligatòria (activitat codi 6080031608) . En aquest cas per dinamitzar la lectura d’aquest autor i per apropar les dues etapes educatives (primària i secundària).

Apadrinem el nostre patrimoni 2017-2018

Apadrinem 1

Apadrinem 2

Ruta “Poupular” de FEDAC Guissona al Pou de gel

El projecte “Apadrinem el nostre patrimoni” fomenta el coneixement dels elements patrimonials de l’entorn amb una actitud participativa de la comunitat escolar.

Es basa en la idea de l’apadrinament o adopció d’un element patrimonial per part del centre educatiu, que comporta donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista històric, artístic, cultural o científic i, alhora, fer que aquest coneixement sigui socialment rellevant; és a dir, arribi a la pròpia comunitat i a l’entorn de l’escola.

A la Segarra diversos centres s’hi han anat afegint.  FEDAC Guissona, el setembre de 2015 engegà un projecte sobre el El Pou de gel de la vila,  que és una obra protegida com a bé cultural d’interès local i molt apreciada com a espai emblemàtic i lloc habitual de passeig.

L’Escola Ramon Faus i Esteve de Guissona, des de fa tres cursos hi ha participat amb l’apadrinament del Ball de Bastons, recuperant danses que s’havien ballat fa uns 70 anys.

L’Institut La Segarra ha iniciat aquest curs un apadrinament sobre la fàbrica de farines de l’antic Sindicat Agrícola de Cervera i sa Comarca, obra de Cèsar Martinell, declarat Be d’Interès Nacional i Cultural des de 1976.

I, finalment, des de l’Institut Antoni Torroja s’ha començat a treballar en l’apadrinament del primer call jueu de Cervera, el call Jussà del carrer Major.

Si t’engresques a participar-hi, només ens ho has de dir. Et facilitarem tota la informació i t’ajudarem amb els tràmits.

 

Projecte comú de lectura. Llegir m’agrada!

Projecte_Pinotxo

 

 

 

 

 

 

El projecte “Pinotxo” és una proposta oberta als centres educatius per tal de treballar la lectura tot promovent el desenvolupament de les competències bàsiques i facilitant la participació de tots els centres educatius, biblioteques públiques i entitats que s’hi vulguin sumar.Des d’aquest enllaç podreu accedir a tota la informació del projecte.

Si us hi voleu afegir. disposem d’una caixa pedagògica (veure’n el contingut) per poder treballar el projecte amb diferents materials. Ens la podeu demanat per correu electrònic,  crp-segarra@xtec.cat o bé per telèfon: 973 53 44 11

Projecte comú de lectura

projecte alicia Tres centres de la nostra comarca participen aquest curs en el Projecte comú de lectura “Alícia en el pais de les meravelles“, que té com a objectiu promocionar la lectura entre els infants i joves per mitjà de la col·laboració entre la biblioteca pública i l’escola.

En aquest web trobareu tota la informació i detalls del projecte i podreu consultar el recull d’experiències, entre les quals hi ha les de l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Les Savines i l’Institut de Guissona.