En clau local

Dia de la Ciència 2017: La ciència en primera persona

 image1_min

En el marc de la 22ª Setmana de la Ciència, el dia 15 de novembre ha tingut lloc a l’Institut Guissona, una conferència sobre el tema “L’ús dels boscos: origen i futur de la nostra societat” a càrrec del Dr. Sergi de Miguel, investigador Marie Sklodowska-Curie, a la UdL i col·laborador i ex-investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. L’activitat s’ha adreçat a una cinquantena d”alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres d’ensenyament secundari (Institut Guissona i FEDAC Guissona).

En la xerrada s’ha tractat de com la societat occidental emana dels boscos i de l’explotació dels mateixos com a origen de la Història, periode que s’inicia amb la constància escrita del desenvolupament humà. Una societat sortida dels boscos, i en un món de clima canviant, ha d’entendre la necessitat de conservar els ecosistemes forestals. En aquest sentit, la ciència haurà de mirar de dissenyar un futur com a societat sostenible.

L’activitat està organitzada des del Departament d’Ensenyament i Centre de Recursos Pedagògics de la Segarra, en coordinació amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Comments are closed.