En clau local

Dia de la Ciència 2016: La ciència en primera persona

 bloc_ciencia_2016

En el marc de la 21ª Setmana de la Ciència, el dia 16 de novembre ha tingut lloc a la Sala Francesc Buireu de Cervera, una conferència sobre el tema “La diversitat de l’ADN entre els humans, un llegat global de migracions i mestissatge” a càrrec del Sr. Àlex Mas, investigador de l’Institut de Biologia Evolutiva del CSIC-Universitat Pompeu Fabra. L’activitat s’ha adreçat a una setantena d”alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat dels centres d’ensenyament secundari de Cervera (Institut La Segarra i Institut Antoni Torroja).

En la xerrada s’ha tractat de la gran semblança entre els humans, atès que de tota la seqüència d’ADN, només un 0,01% pot variar entre dues persones. D’aquesta petita part de l’ADN, el 98 % descriu les singularitats de cada persona i tan sols un 2% és diferent segons els orígens de cadascú. Tot i així, a través de l’estudi de diferències i semblances d’aquesta petitíssima part , podem dibuixar un gran arbre genealògic de tota la humanitat i reconstruir la seva història.

L’activitat està organitzada des del Departament d’Ensenyament i Centre de Recursos Pedagògics de la Segarra, en coordinació amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Comments are closed.