En clau local

Apadrinem el nostre patrimoni 2017-2018

Apadrinem 1

Apadrinem 2

Ruta “Poupular” de FEDAC Guissona al Pou de gel

El Departament d’Ensenyament  impulsa, des de fa cinc cursos, el programa “Apadrinem el nostre patrimoni” per tal de fomentar el coneixement dels elements patrimonials de l’entorn, amb una actitud participativa de la comunitat escolar.

Es basa en la idea de l’apadrinament o adopció d’un element patrimonial per part del centre educatiu, que comporta donar-li valor i aprofundir en el seu coneixement des del punt de vista històric, artístic, cultural o científic i, alhora, fer que aquest coneixement sigui socialment rellevant; és a dir, arribi a la pròpia comunitat i a l’entorn de l’escola.

A la Segarra diversos centres s’hi han anat afegint.  FEDAC Guissona, el setembre de 2015 engegà un projecte sobre el El Pou de gel de la vila,  que és una obra protegida com a bé cultural d’interès local i molt apreciada com a espai emblemàtic i lloc habitual de passeig.

L’Escola Ramon Faus i Esteve de Guissona, des de fa tres cursos hi ha participat amb l’apadrinament del Ball de Bastons, recuperant danses que s’havien ballat fa uns 70 anys.

L’Institut La Segarra ha iniciat aquest curs un apadrinament sobre la fàbrica de farines de l’antic Sindicat Agrícola de Cervera i sa Comarca, obra de Cèsar Martinell, declarat Be d’Interès Nacional i Cultural des de 1976.

I, finalment, des de l’Institut Antoni Torroja s’ha començat a treballar en l’apadrinament del primer call jueu de Cervera, el call Jussà del carrer Major.

Si us engresqueu a participar-hi, només ens ho heu de dir (crp-segarra@xtec.cat). Us facilitarem tota la informació i us ajudarem amb els tràmits.

 

Comments are closed.